About

Quintessence

strygekvintet

 

 

Quintessece er opstået som strømme af sammenspil gennem mange år- med kilder i Copenhagen String Quartet, og i nære familiære bånd på tværs af kvintetten. Bindingerne som udgør kvintet-molekylet er ægteparret  og bratschisterne Bernd Rinne og Katie Ridley, ægteparret og violinisterne John Bak Dinitzen og Anne Marie Kjærulff samt cellist: Julie Tandrup Kock. Bernd og John var midteraksen i Cph String Quartet, og deres musikalske venskab gennem mere end  20 har banet vejen for kvintetten.Mere om musikerne i Quintessence

John Bak Dinitzen har spillet 1. violin i Copenhagen Phil siden 1988. Han er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos kgl. koncertmester Eyvind Sand Kjeldsen og senere i Paris hos den berømte violinist Pierre Amoyal. John har været aktiv som kammermusiker i Artium Kvartetten, i Louisianas Kammerensemble og med to søskende i Dinitzen Trioen. Han har været solist med Tivolis Koncertsals Orkester og med Louisiana-ensemblet og har deltaget i masterclasses hos store navne som Milan Vitek, William Pleeth, The Beaux Arts Trio og Mstislav Rostropovich.

 

John og Bernd Rinne var midteraksen i Sjællands Strygekvartet (Copenhagen String Quartet), der fra 2004 var en ledende kraft i dansk kammermusik med indspilninger af bl.a. Paul van Klenaus Stygekvartetter, Schuberts Winterreise med Johan Reuter, Anders Koppels Strygekvartet og -kvintet (med Benjamin Koppel på Saxofon) og Sunleif Rasmussens kvartetter. Flere af disse indspilninger blev prisbelønnet.

 

Anne Marie Kjærulff er violinist i DR SymfoniOrkestret. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Milan Vitek og på Oberlin Conservatory i Ohio hos Almita og Roland Vamos. Hun er aktiv som kammermusiker, underviser og instruktør, bl.a. på det Nordiske Strygerkursus “Tónlek” og på Goldschmidts Musikakademi. Anne Marie har spillet i statsensemblet Athelas Sinfonietta, var med til at starte Ensemble 2000 og spillede dér i en årrække, bl.a. i radiotransmissioner og indspilninger af ny musik.

 

Bernd Rinne blev solobratschist i Copenhagen Phil i 1998. Han studerede violin og bratsch på Frankfurts Hochschule für Musik und Darstellende Kunst og spillede i Radio-Sinfonie-Orchester Frankfurt. Han var i 1983 medstifter af Haba-kvartetten og spillede med den en lang række koncerter i radio og tv. Som solist har han optrådt med Copenhagen Phil og en række udenlandske orkestre. Han har undervist på kammermusikkurser i Tyskland, Østrig og Holland. I årenes løb har 42 komponister skrevet musik til Bernd, der også selv er komponist.

 

Kathryn Ridley spillede som barn violin og bratsch i engelske skoleorkestre og kom ind i National Youth Orchestra of Great Britain da hun var 15. Hun fortsatte studierne på Londons Guildhall School of Music and Drama hos Graeme Scott og David Takeno. Efter ansættelse i Aalborg Symfoniorkester blev hun medlem af Copenhagen Phil i 1995 som 2. solobratschist. Kathryn og Bernd har sammen fire børn og en gedigen flok kæledyr.

 

Julie Tandrup Kock debuterede 2013 efter studier på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hos Niels Ullner på Syddansk Musikkonservatorium, Hans Jørgen Jensen på Northwestern University, Johannes Goritzki på Conservatorio della Svizzera Italiana og Enrico Dindo i Italien. Hun har bl.a. spillet i DR SymfoniOrkestret, Copenhagen Phil og kammerorkestret Musica Vitæ (Sverige) og har deltaget i masterclasses hos bl.a. Ralph Kirschbaum, Frans Helmersson og Erling Bløndal Bengtsson. Hun har optrådt som solist og kammermusiker i Danmark, Argentina, USA, Schweiz, Sverige, Italien og England og er også aktiv som underviser og musikalsk iværksætter

Quintessence Strygekvintet

Kontakt:

 

Anne Marie Kjærulff

+4526187962

email: amkj@dr.dk